COR 2024 Clasificarea ocupatiilor din Romania

53
Personal de ingrijire

2 grupe minore

Personalul de ingrijire asigura ingrijire, supraveghere si asistenta pentru copii, pacienti si persoane in varsta, convalescenti sau persoane cu handicap, in unitati institutionale si rezidentiale.

Subgrupa majora 53 face parte din

Grupa majora 5 - Lucratori in domeniul serviciilor

Corespondenta ISCO 08:
53 - Personal care workers

Documente Rubinian corespondente (9)



Personalul de ingrijire a copiilor, inclusiv in servicii-suport pentru invatamantul prescolar, primar si gimnazial, asigura ingrijire si supraveghere pentru copii in scoli, locuinte rezidentiale si in unitati de ingrijire a copiilor.
Corespondenta ISCO 08:
531 - Child care workers and teachers' aides
Personalul de ingrijire in serviciile de ocrotire a sanatatii asigura servicii de ingrijire personala si asistenta pentru mobilitatea si activitatile zilnice de viata ale pacientilor, persoanelor in varsta, persoanelor convalescente si cu handicap in unitati de ingrijire a sanatatii si in centre rezidentiale.
Corespondenta ISCO 08:
532 - Personal care workers in health services
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii