COR 2021 Clasificarea ocupatiilor din Romania

132
Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

4 grupe de baza

Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

Grupa minora 132 face parte din

Grupa majora 1 - Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

Subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii

Corespondenta ISCO 08:
132 - Manufacturing, mining, construction, and distribution managers

Documente Rubinian corespondente (5)Nivelul de instruire: nedefinit de COR; in functie de alte reglementari
Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.
Corespondenta ISCO 08:
1321 - Manufacturing managers
Nivelul de instruire: nedefinit de COR; in functie de alte reglementari
Conducatorii din industria extractiva planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie din domeniul minier, al exploatarilor carierelor de piatra si al extractiei petrolului si gazului.
Corespondenta ISCO 08:
1322 - Mining managers
Nivelul de instruire: nedefinit de COR; in functie de alte reglementari
Conducatorii de unitati din domeniul constructiilor planifica, conduc si coordoneaza proiectele de constructii privind lucrari civile, cladiri si locuinte.
Corespondenta ISCO 08:
1323 - Construction managers
Nivelul de instruire: nedefinit de COR; in functie de alte reglementari
Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.
Corespondenta ISCO 08:
1324 - Supply, distribution and related managers
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii