COR 2021 Clasificarea ocupatiilor din Romania

251
Analisti programatori in domeniul software

5 grupe de baza

Analistii programatori in domeniul software efectueaza cercetari, planifica, proiecteaza, testeaza, furnizeaza consultanta pentru imbunatatirea sistemelor de tehnologia informatiei, cum ar fi hardware, software si alte aplicatii informatice, pentru a satisface cerintele specifice.

Grupa minora 251 face parte din

Grupa majora 2 - Specialisti in diverse domenii de activitate

Subgrupa majora 25 - Specialisti in tehnologia informatiei si comunicatiilor

Corespondenta ISCO 08:
251 - Software and applications developers and analysts

Documente Rubinian corespondente (5)Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Analistii de sistem efectueaza cercetari, analizeaza si evalueaza cerintele clientului privind tehnologia informatiei, procedurile sau problemele, dezvolta si implementeaza propuneri, recomandari, precum si planuri de imbunatatire a sistemelor de informare actuale sau viitoare.
Corespondenta ISCO 08:
2511 - Systems analysts
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Proiectantii de software cerceteaza, analizeaza si evalueaza cerintele pentru aplicatiile informatice existente sau noi si pentru sistemele de operare, proiecteaza, dezvolta, testeaza si intretin solutiile software pentru a satisface aceste cerinte.
Corespondenta ISCO 08:
2512 - Software developers
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Proiectantii de sisteme web si multimedia combina activitatea de proiectare si cunostintele tehnice pentru cercetarea, analizarea, evaluarea, proiectarea, programarea si modificarea paginilor web, precum si a aplicatiilor care imbina texte, grafice, animatii, imagini, prezentari video si audio, precum si alte mijloace de comunicare interactive.
Corespondenta ISCO 08:
2513 - Web and multimedia developers
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Programatorii de aplicatii se ocupa cu scrierea si intretinerea codului de programare prezentat in instructiunile si specificatiile tehnice pentru aplicatiile software si sistemele de operare.
Corespondenta ISCO 08:
2514 - Applications programmers
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Aceasta grupa de baza cuprinde proiectantii de aplicatii informatice si analistii neclasificati in alta parte in grupa minora 251 - Analisti programatori in domeniul software. De exemplu aceasta grupa de baza include acei profesionisti specializati in asigurarea calitatii, inclusiv testarea programelor informatice (software).
Corespondenta ISCO 08:
2519 - Software and applications developers and analysts not elsewhere classified
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii