COR 2021 Clasificarea ocupatiilor din Romania

252
Specialisti in baze de date si retele

4 grupe de baza

Specialistii in baze de date si retele proiecteaza, dezvolta, controleaza, intretin si sprijina performanta optima si securitatea sistemelor de tehnologia informatiei si a infrastructurii, inclusiv bazele de date, componentele de calculator si programele informatice, retele si sisteme de operare.

Grupa minora 252 face parte din

Grupa majora 2 - Specialisti in diverse domenii de activitate

Subgrupa majora 25 - Specialisti in tehnologia informatiei si comunicatiilor

Corespondenta ISCO 08:
252 - Database and network professionals

Documente Rubinian corespondente (2)Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Designerii si administratorii de baze de date proiecteaza, dezvolta, controleaza, intretin si sprijina performanta optima si securitatea bazelor de date.
Corespondenta ISCO 08:
2521 - Database designers and administrators
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Administratorii de sistem dezvolta, controleaza, intretin si sprijina performanta optima si securitatea sistemelor de tehnologia informatiei.
Corespondenta ISCO 08:
2522 - Systems administrators
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Specialistii in retele de calculatoare cerceteaza, analizeaza si recomanda strategii pentru arhitectura si dezvoltarea retelei, implementeaza, gestioneaza, intretin si configureaza retele de hardware si software, monitorizeaza, remediaza defectiunile si optimizeaza performanta.
Corespondenta ISCO 08:
2523 - Computer network professionals
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii in baze de date si retele neclasificati in alta parte in grupa minora 252 - Specialisti in baze de date si retele. De exemplu, aceasta grupa de baza include specialistii in domeniul securitatii informatiei si al tehnologiei comunicatiilor.
Corespondenta ISCO 08:
2529 - Database and network professionals not elsewhere classified
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

Legislatia utilizata

Explicatii

Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor - ISCO 08 sta la baza structurii COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), in conformitate cu HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08.

HG 1352/2010 a fost modificata prin HG 1161/2013.

Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. Grupa majora 1 nu are stabilit un nivel anume, continand ocupatii ce necesita nivele de instruire diferite care uneori sunt stabilite prin alte reglementari.

Cuvinte cheie

cod COR, codul COR actualizat, coduri COR, codurile COR, clasificarea COR

281 Documente Anexe la Codul Muncii