Dictionar juridic

Sectie de productieCompartimet de munca din structura de productie a unei intreprinderi, organizat pentru conducerea unitara a activitatilor intre care exista legatura din punct de vedere tehnologic, daca, potrivit prevederilor legale, acestea se desfasoara in cadrul unui numar de ateliere de productie organizate la nivelul unui schimb de lucru sau se realizeaza in cadrul schimbului de lucru de catre un numar de formatii de munca normate, conduse de cate un conducator de formatie (de regula maistru).

Activitatea sectiei de productie se desfasoara pe schimburi, fiind condusa de sefi de sectie pe schimb si de un sef de sectie coordonator, care indeplineste si functia de sef de sectie pe schimb. Functia de sef de sectie pe schimb se utilizeaza numai daca schimbul respectiv lucreaza cu intreaga capacitate a sectiei.

Sectia de productie poate fi incardata si cu personal de executie tehnic, economic si de alta specialitate pentru realizarea activitatilor functionale ce nu se pot realiza centralizat la nivelul intreprinderii.

In unele ramuri ale industriei sau ale economiei nationale, sectai de productie are denumiri specifice acestora:

- sector (in inductria minieram exploatari forestiere, lucrari geologice si agricultura);

- autobaza (in transporturile auto);

- agentie (in transporturi aeriene;

- centru, depou, centrala, statie, ocol, sistem, etc.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X W Y Z

281 Documente Anexe la Codul Muncii